Elektro Hauben

evenementen, ticketverkoop, recepten en nog veel meer

Intro

Elektro Hauben uit Hoeselt is een vakman voor oa. TV, Audio en Cookware. Op verschillende momenten organiseert Elektro Hauben workshops rond koken, rond producten die ze verkopen enz… Elektro Hauben had nood aan een website die al hun activiteiten in de verf kon zetten.

Onze Aanpak

Elektro Hauben had van bij de start van het project een goed zicht op wat het allemaal wilde bereiken met de nieuwe website. Dat was veel, dus het opzetten van een duidelijke en zo eenvoudig mogelijke sitestructuur was van groot belang.

Webmatic ontwierp vervolgens een nieuwe huisstijl, die het frisse en moderne karakter van Elektro Hauben kon uitstralen. Deze huisstijl werd vervolgens volledig doorgetrokken in de nieuwe website.

Voorbeelden van de nieuwe branding en huisstijl voor Elektro Hauben

Elektro Hauben had graag een plek waar het zijn workshops kon voorstellen en waar de klanten desgewenst meteen tickets konden kopen voor die workshops. Webmatic implementeerde hiervoor een volledig evenementensysteem met ticketverkoop bovenop WooCommerce. Klanten krijgen de tickets met QR-code automatisch in de mailbox.

Om een vlotte aflevering van alle websitegerelateerde e-mails te garanderen implementeerden we een premium SMTP relay. Spamboxen is iets wat de e-mails van Elektro Hauben zelden zullen tegenkomen.

Aangezien Elektro Hauben vaak kookworkshops organiseert hadden ze graag een online plek gehad waar die recepten konden verzameld worden. Webmatic ontwikkelde daarvoor een op maat gemaakte module zodat nieuwe recepten eenvoudig kunnen toegevoegd worden aan de website.

Om je website te laten groeien online is een blog van groot belang. In een blog kan je schrijven over allerlei relevante onderwerpen en kan je een duidelijke meerwaarde meegeven met je website. Een blog werd dan ook apart voorzien, samen met de mogelijkheid tot het plaatsen van commentaar, het voorstellen van de auteur en nog veel meer.

Op iedere pagina werd de mogelijkheid voorzien om zich in te schrijven voor de online nieuwsbrief.

Heb je een storing of defect, een aanmeldpagina werd gebouwd speciaal voor dit doel.

Via pop-ups heeft Elektro Hauben de mogelijkheid om belangrijke nieuwsfeiten, acties en meer aan te kondigen aan zijn bezoekers.

Met zoveel verschillende inhouden op de website (workshops, recepten, evenementen) kreeg de zoekfunctie ook speciale aandacht. Zoekresultaten worden geordend naargelang het onderwerp en krijgen zelfs een speciaal uiterlijk afhankelijk van het soort zoekresultaat (recept, nieuwsbericht, evenement).

Door de implementatie van Google Tag Manager kunnen we eenvoudig extra code laten lopen op de website, zoals Google Analytics (met uitgewerkte doelen), Facebook Pixel en meer.

De website werd door ons volledig GDPR-compliant gemaakt: cookiemelding, privacybeleid, ondubbelzinnige formulieren, …

Resultaat

Elektro Hauben heeft nu een website waarmee ze de verschillende facetten van hun onderneming in de verf kunnen zetten.

Door gebruik te maken van WordPress en een visuele webbouwer is het eenvoudig voor Elektro Hauben om zelf de nodige aanpassingen te doen.

Voorbeeld van visuele webbouwer op website Elektro Hauben

Door het op maat bouwen van deze website krijgen we zeer goede testresultaten wat betreft de technische prestaties. Ook de laadsnelheid is niet te ontkennen. Rond de 700ms duurt het om de startpagina van Elektro Hauben te laden. Hou er rekening mee dat we zelfs het startfilmpje volledig on-site hosten.

Resultaten pingdom website speed test voor elektrohauben.be

Uiteraard zijn de goede technische prestaties ook gerelateerd aan de door Webmatic verzorgde tophosting en onderhoud. Door deze service levert de website altijd topprestaties en weet Elektro Hauben dat bijvoorbeeld het winkelsysteem ten alle tijde van A tot Z gewoon werkt.

Mockup van de website voor Elektro Hauben
“Super, fantastisch, overzichtelijke website”, dit zijn maar enkele van de reacties die we kregen toen we de website lanceerden. De workshops worden zeer aantrekkelijk gepresenteerd en de manier van inschrijven en betalen werkt zeer gemakkelijk.
zaakvoerder
© 2023 Webmatic - Alle rechten voorbehouden