Pimpompoentje

webwinkel op basis van WooCommerce

Intro

Pimpompoentje is een fysieke winkel en online shop voor doopsuiker en geschenken bij unieke momenten. Pimpompoentje verhuurt ook feestmateriaal zoals springkastelen en tafelservies.

Online had de shop nood aan een frisse wind en goede startbasis om verder door te groeien. Webmatic stelde een volledige nieuwbouw voor op basis van het webshopsysteem WooCommerce.

Onze Aanpak

We begonnen het project met het aanpassen van de bestaande sitestructuur. Door meer de nadruk te leggen op de eigenlijke online producten en de voorstelling van de fysieke winkel een beetje meer op de achtergrond te plaatsen, werd het hoofdmenu en submenu een stuk eenvoudiger gemaakt. Zo wordt je nu op de startpagina meteen de webshop ingetrokken.

Op basis van de voorkeuren van de klant begonnen we met het maken van voorbeelden en ontwikkelen van de website.

De huisstijl en logo lagen dan wel al vast, toch was er volop ruimte voor een nieuwe visuele aanpak. Door het leggen van kleine accenten zoals een vliegend lieveheersbeestje boven het actieve menu op een desktopcomputer maakten we het geheel wat speels en meer in lijn met doelgroep van de webshop.

Pimpompoentje, screenshot van een stukje van het menu
Pimpompoentje, screenshot van een stukje van het menu

Om zoveel mogelijk werk te besparen werden de reeds bestaande producten en orders van de oude webshop gewoon overgenomen in de nieuwe webshop.

Voor de belangrijkste pagina’s deden we een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Op deze manier kunnen we immers optimaal gebruik maken van het bezoekerspotentieel.

We implementeerden een systeem om doorheen de volledige website gericht pop-ups of slide-ins te tonen aan potentiële klanten.

In de footer kan de bezoeker zich inschrijven voor de online nieuwsbrief.

Een e-mailsysteem werd uitgebouwd waarmee we volgende dingen konden realiseren:

  • opvolgen van bestaande klanten die voldoen aan door Pimpompoentje te bepalen criteria
  • opvolgen van niet-voltooide winkelwagentjes
  • automatisch vragen voor reviews
  • nog veel meer

De website werd volledig GDPR-proof gemaakt met een cookie pop-up en een uitgebreid privacybeleid.

Resultaat

Pimpompoentje heeft nu een website met alle moderne mogelijkheden aan boord. Op deze solide basis kan Pimpompoentje volop verder bouwen op zoek naar meer klanten.

Technisch is de website helemaal op orde met de laatste Google richtlijnen.

Webmatic verzorgt de hosting en het onderhoud voor Pimpompoentje.

Door onze hosting wordt Pimpompoentje geladen in ongeveer 800ms. Dit topresultaat leveren wij bij elke nieuwbouw website. Ter vergelijking, de vorige hosting zorgde voor een laadtijd van meer dan 7 seconden!

Resultaten Pingdom website speed test Pimpompoentje vanuit Zweden op 16 mei 2018
Resultaten Pingdom website speed test Pimpompoentje vanuit Zweden op 16 mei 2018

Een website moet onderhouden worden om op topniveau te blijven presteren. Maandelijks krijgt Pimpompoentje een overzicht van onze werkzaamheden: updates aan de software, backups, securityscans, up-time monitor en meer.

Pimpompoentje hoeft zich niks aan te trekken van de technische kant van het verhaal en kan zich vanaf nu volledig concentreren op het groeien van hun online shop.

© 2023 Webmatic - Alle rechten voorbehouden