10 Google Chrome extensies om beter te scoren online

10 Google Chrome SEO extensies om je website beter te laten scoren online

Zoals je wellicht weet kan je Google Chrome uitbreiden met allerlei extensies. Wist je ook dat er veel extensies bestaan die je kunnen helpen bij de SEO van je website? Wij scheiden het kaf van het koren en geven je de beste extensies om je website beter te laten scoren online.

Mangools SEO

Analyseer de SEO van je website met de Chrome extensie van Mangools

Met de chrome extensie van Mangools is het eenvoudig een uitgebreide SEO-analyse te doen van een website.

De extensie geeft je uitgebreide informatie over:

 • Domeinsterkte: van Domain Authority tot het aantal Facebook shares
 • Backlinks: een uitgebreide lijst van alle door Mangools gekende backlinks van de huidige pagina, samen met interessante SEO waarden waaronder de linksterkte
 • Zoekwoorden: wat is het doelzoekwoord van de huidige pagina, krijg zoekvolumes en andere waardes voor de zoekwoorden.
 • Uitgaande links: een lijst met alle uitgaande links van de huidige pagina, samen met hun status, plaatsing en ankertekst.
 • On-Page SEO: wat kan beter, hoeveel woorden zijn er op de pagina, heeft Google de pagina geïndexeerd, hoe is het met de laadsnelheid enz…

Een echte aanrader als je vlug belangrijke sleutelinformatie wilt weten over de website in je browser.

Google Analytics Opt-Out

Als je je eigen website hebt weet je dat je er waarschijnlijk vaak naartoe surft. Je moet aanpassingen doen, kijken of dingen nog goed zitten enz…

Als je nog niet zoveel bezoek hebt op je website kan je eigen bezoek de cijfers van je Google Analytics ernstig vervormen.

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat het bezoek aan je eigen website wordt meegeteld door Google Analytics.

Maar het eenvoudigste is gewoon het installeren van de Google Analytics Opt-Out Chrome extensie. Die zorgt er namelijk voor dat je voortaan onzichtbaar bent voor Google Analytics. En niet enkel voor je eigen website, maar voor alle websites die je met Google Chrome bezoekt.

Het is dus ook een interessante plugin als je extra waarde hecht aan je privacy.

[socialpug_tweet tweet=”Maak jezelf onzichtbaar voor Google Analytics met de Chrome extensie Google Analytics Opt-Out #GoogleAnalytics #seo”]

SEO Minion

SEO Minion - Belangrijke SEO taken in één

Als je met je website zo goed mogelijk wilt scoren in de zoekmachines moet je zorgen dat de SEO van je website op orde is.

Deze tool helpt je met een aantal van de belangrijkste optimalisaties die je kan doen voor je website:

 • On-Page SEO analyse: meta tags, headings, structured data en meer
 • Nakijken redirects
 • Nakijken op gebroken links. Misschien link je wel naar pagina’s die niet meer bestaan.
 • SERP voorbeeld: hoe wordt de pagina getoond in de zoekresultaten – belangrijk voor zoekwoordoptimalisatie.
 • Ranking zoekmachines voor meerdere locaties

Het gemak waarmee deze tool je al deze informatie kan verschaffen is echt een pluspunt en kan je op termijn ook veel werk besparen.

Als je serieus bezig bent met je website is deze gratis extensie een echte no-brainer.

Redirect Path

Redirect Path toont je het pad dat gevolgd wordt om op de uiteindelijke pagina terecht te komen. Bijvoorbeeld: Wanneer een pagina niet meer bestaat, dan kan je geredirect worden naar een andere pagina.

Dit pad moet zo eenvoudig mogelijk zijn.

Als je naar een pagina surft en er zijn geen redirects aanwezig dan krijg je als antwoord een eenvoudige 200-code.

De tool helpt je met het identificeren van allerlei mogelijke problemen rond redirects. Een pagina kan immers teveel geredirect worden. Dan krijg je in de browser een melding zoals ’too many redirects’.

SEOquake

SEOQuake - Een krachtige SEO Toolbox

SEOQuake is een zeer uitgebreide SEO Toolbox die elke website kan controleren op een groot aantal SEO parameters.

Enkele hoogtepunten uit deze plugin zijn:

 • SEObar: een balk bovenaan elke pagina, met daarin de belangrijkste SEO-waarden zoals de Alexa rank en de Google Index.
 • SEO Dashboard: een uitgebreid paneel met nog veel meer extra informatie zoals een SEO diagnose, interne en externe links, zoekwoordanalyse.
 • Analyse met de belangrijkste SEO-waarden bij elk zoekresultaat. Je Google resultatenlijst wordt uitgebreid met allerlei extra interessante SEO informatie.

Zoals de meeste extensies in deze lijst is ook SEOQuake gewoon gratis te gebruiken.

Keywords Everywhere

Meer informatie over het zoekvolume van je zoekopdrachten.

De extensie van Keywords Everywhere geeft in je zoekresultaten meer informatie over het zoekvolume van je zoekopdracht.

Is vooral interessant om bij toeval zeer interessante potentiële zoekwoorden te vinden waar jij voor kan optimaliseren met je eigen website.

Link Grabber (click minded)

Krijg een lijst met alle links voor een betreffende pagina.

Met Link Grabber krijg je eenvoudig een lijst van alle links op een pagina.

De lijst met links kan je vervolgens eenvoudig gaan filteren op enkele parameters.

Link Grabber is handig als je snel links wilt verzamelen met het oog op bijvoorbeeld een linkbuilding campagne.

MozBar

Gratis alles-in-één SEO toolbar.

Net als het eerder vermelde SEOQuake is ook de MozBar een uitgebreide tool om vlug meer SEO-gerelateerde informatie te verzamelen over een website.

Mozbar is een product van Moz, bouwers van het bekende MozPro, een premium alles-in-één suite van SEO tools.

De Mozbar heeft veel functies die jou kunnen helpen met je SEO:

 • de belangrijkste SEO-waarden op een rijtje
 • zoek en markeer zoekwoorden op een pagina
 • simuleer opzoekingen naar land, regio of stad
 • laat elementen zoals markup en linken markeren op de live pagina
 • exporteer de data naar een CSV-bestand

LinkClump

Open, kopieer of bookmark meerdere links tegelijk.

Soms kan het handig zijn alle links open te doen in een nieuw tabblad. Bijvoorbeeld wanneer je je online concurrentie aan het onderzoeken bent.

LinkClump maakt het in één keer openen van meerdere links kinderspel. Trek gewoon een kader rond de zoekresultaten die je wilt openen en LinkClump geeft je de keuze deze links te openen in een nieuw tabblad of venster, de selectie op te slaan op het klembord of de selectie op te slaan in je bookmarks.

User-Agent Switcher

Laat Chrome zich voordoen alsof het Internet Explorer is.

Met een klik kan de User-Agent Switcher websites wijsmaken dat je gebruik maakt van een andere browser dan Google Chrome.

Handig als je dingen aan het testen bent met je website, of als je misschien geblokkeerd wordt door een website omdat je niet de juiste browser gebruikt.

Conclusie

Aan extensies die op de één of andere manier helpen bij de SEO van je website is er geen gebrek. Er zijn er nog veel meer dan hier besproken. Deze 10 echter lijken ons stuk voor stuk essentieel om in je toolbox te hebben.

Hebben we een leuke Chrome extensie gemist? Laat het ons weten!

Vragen of opmerkingen? Ga je gang hier beneden bij de berichten.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Onze klanten aan het woord

  4.7
  Gebaseerd op 19 reviews
  Christophe Bollaers
  november 3, 2023

  Zeer tevreden over webmatic. Leuke samenwerking met Koen. Hij denkt mee en zit vol leuke ideeën. Een aanrader voor iedereen.

  Jan Vandaele
  oktober 5, 2023

  Prima uitwerking, oplossingsgericht en steeds bereikbaar. Zeer angename ervaring.

  luc Buntinx
  juni 28, 2023

  The collaboration with Koen runs very smooth and in a professional manner. He knows his trade and can (within de borders of the system) make the requested changes.

  Karin Pragt
  maart 8, 2023
  Mathieu Lenaerts
  november 9, 2022

  Voor een 5sterren-webmaster en architect van websites, 1 adres: Koen Adams, mijn oud-leerling in de jaren '90 aan het college van Tongeren.

  Naomi Queeckers
  januari 21, 2022

  Koen heeft mijn website helemaal gebouwd inclusief webshop (kijk maar naar sustainablestories.be), alsook mijn mailsysteem opgezet. Wat voor mij belangrijk is, is dat ik een partner heb hiervoor die mij ontzorgt, bij wie ik met al mijn vragen terecht kan, die niet blindelings opvolgt, maar ook mee nadenkt en advies geeft, correct en professioneel, maar toch persoonlijk werkt, en die snel en efficiënt aan de slag gaat. Op Koen en Webmatic kan je vertrouwen. Hier krijg je pas echt waar voor je geld.

  Katrien Boulez
  november 13, 2020

  De samenwerking verliep heel vlot. Webmatic dacht met ons mee en kwam met innovatieve oplossingen naar voor. Als we vragen hadden werden deze meteen beantwoord en opgelost. Top om je webiste te ontwikkelen.

  Eva N
  september 19, 2020

  Aanrader! Bedankt Webmatic voor het bouwen van onze nieuwe website, de vele ideeën en fijne samenwerking. Het verbaasde ons dat er zoveel kwam kijken bij het klaarmaken van een goeie website. Wij weten nu wat we moeten doen :-)

  Kamiel Van Duys
  mei 25, 2020

  We zijn zeer tevreden met het resultaat. We krijgen dan ook veel positieve reacties van onze klanten. In samenwerking met Koen is op een korte termijn verbluffend werk geleverd. Hij zal bijsturen waar hij dat nodig vind, en toch krijg je een persoonlijke website. Alles op maat, en geen vraag was teveel. Bij Webmatic telt kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. We hebben hier echt gevonden wat we zochten. Alles werkt perfect, waardoor er achteraf nog weinig vragen waren. Bedankt Koen

  Ken Steyls
  december 12, 2019

  Webmatic staat garant voor snelle en kwalitatieve service, uitvoering én advies op maat. Het is een aangename samenwerking en we zien Webmatic als een belangrijke partner.

  Ruben Dessart
  december 9, 2019

  Heel goede begeleiding, veel extra service die niet was afgesproken op voorhand, ook na oplevering van onze webshop nog steeds met raad en daad paraat! Echt een aanrader voor wie een goede webdesigner zoekt!

  Linda Derwae
  mei 13, 2019

  Prachtige website; kort; krachtig, opvallend, uitnodigend...een aandachtstrekker! Goede adviezen en veel inzicht van de webmaster!! ^-^

  Odette Adams
  oktober 29, 2018

  Publiciteit is erg duur, boekingssites vragen een hoge commissie. Ik besloot dan maar mijn verouderde website te laten vernieuwen. Ik ben zeer tevreden dat mijn keuze gevallen is op Webmatic. Niets dan lof, de zaakvoerder Koen neemt zijn tijd om je te begeleiden, stelt je op je gemak, en weet zeer goed wat belangrijk is en terzake doet. Ik heb nu veel meer online klanten. Ik heb nog geen minuut spijt gehad van mijn keuze. Ook zeer belangrijk : zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

  We zijn lid van Selexion dus hebben al een hele grote webshop maar misten nog een thuisbasis voor alle andere activiteiten die we doen. Na een leuk intakegesprek, waar we direct een goed gevoel bij hadden, hebben we meteen beslist om in zee te gaan met Webmatic. Al onze wensen en vragen werden terdege bekeken en omgezet in mooie overzichtelijke rubrieken op de website. De vraag van ons was ook om je kunnen in te schrijven via de website alsook te betalen en dat is zeer goed gelukt en gaat heel vlotjes. Kortom, we zijn heel tevreden over Webmatic en willen deze dan ook bij iedereen aanbevelen.

  Inge Vanderstegen
  januari 10, 2018

  Zeer goede service. Je krijgt wat je vraagt. Daarenboven denkt Koen mee om de site functioneel en aantrekkelijk te maken.

  Daemen Frank
  januari 9, 2018

  Prima service. Kwalitatief in orde.

  Comigo Singersongwriter
  augustus 29, 2017

  Een website laten ontwerpen voor een songwriter met een specifieke missie, het leek me geen sinecure !! Maar bij Webmatic werd mee -gedacht en gecreëerd. Een spoedig resultaat, een fijne samenwerking en een mooie Website van Comigo was de uitkomst !!

  Creëer een online avontuur met jou als winnaar!

  Klaar voor je online avontuur?

  Astridlaan 107
  3700 Tongeren
  +32 484 596 744
  info@webmatic.be
  © 2024 Webmatic - Alle rechten voorbehouden
  gebouwd door Webmatic