Opgelost: Ulysses kan niet connecteren met een custom WordPress website

Ulysses op een iPad

Gebruik je Ulysses en krijg je de software niet geconnecteerd met je custom WordPress blog? ik heb het dus niet over een blog gehost op WordPress.com, maar echt over je zelf gehoste WordPress website.

De oorzaak dat je niet kan connecteren ligt waarschijnlijk bij de WordPress xmlrpc interface.

Opgelost: Ulysses kan niet connecteren met een custom WordPress website 1

Deze interface zit standaard in WordPress en geeft externe applicaties de mogelijkheid om eenvoudig te connecteren met je website. Het probleem is echter ook dat deze interface potentieel kan gebruikt worden door hackers en andere lui met slechte bedoelingen. Dit maakt dat bij sommige installaties er restricties ingesteld zijn voor het gebruiken van de xmlrpc interface. Deze restricties kunnen ingesteld zijn door de hosting provider, of misschien wel door gebruikte security plugins.

Oplossingen:

 • Neem de korte weg en omzeil de mogelijke restricties die je website heeft met betrekking tot de xmlrpc interface. Moest het niet werken, probeer dan zeker de volgende stappen in deze lijst.
 • Contacteer je hostingprovider met de vraag of zij de toegang tot de interface beperken en of zij dit kunnen wijzigen voor jou installatie.
 • Indien je hostingprovider geen oplossing kan bieden kan je starten met het één voor één deactiveren van je plugins. Vervolgens test je of de integratie met Ulysses wel lukt. Het kan immers zijn dat er een plugin actief is die alle verkeer over de xmlrpc interface gaat reguleren. Een veiligheidsplugin bijvoorbeeld kan voor verhoogde veiligheid bijvoorbeeld hier op inspelen.

Omzeil de restricties voor de xmlrpc interface

 • Installeer en activeer de plugin Rename XMLRPC
 • Connecteer met je website over (s)FTP.
 • In de rootfolder staat het volgende bestand: xmlrpc.php
 • Geef dit bestand een andere naam, bvb. ulysses.php
 • Navigeer nu naar de folder van de plugin Rename XMLRPC /wp-content/plugins/rename-xml-rpc/ en bewerk het bestand rename-xml-rpc.php
 • Zoek naar xmlrpc2.php en vervang dit door ulysses.php of de naam die jij gekozen hebt.

Herbouw eventueel de caches op je website en als alles goed zit kan Ulysses nu wel connecteren met je website.

Met dank aan deze post op Medium.

Ulysses, teksten schrijven als een Pro

Opgelost: Ulysses kan niet connecteren met een custom WordPress website 2

Trouwens, Ulysses is een geweldige tool als je teksten wilt schrijven voor je blog. Niet alleen kan je zonder afleiding schrijven, je maakt er nog eens je blogpost volledig in klaar van A tot Z, inclusief featured image, SEO Titel tags en meer.

Leg je doelen vast voor een specifieke tekst (vb. 1000 woorden), onderzoek een bepaald onderwerp en plaats al je links en teksten in de zijbalk van je artikel en zoveel meer.

Heb je andere problemen met je WordPress installatie die je niet meteen opgelost krijgt? Neem contact op met de experts van onze WordPress Helpdesk. Wij helpen je met die vervelende problemen die je maar niet opgelost krijgt.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Onze klanten aan het woord

  4.7
  Gebaseerd op 19 reviews
  Christophe Bollaers
  november 3, 2023

  Zeer tevreden over webmatic. Leuke samenwerking met Koen. Hij denkt mee en zit vol leuke ideeën. Een aanrader voor iedereen.

  Jan Vandaele
  oktober 5, 2023

  Prima uitwerking, oplossingsgericht en steeds bereikbaar. Zeer angename ervaring.

  luc Buntinx
  juni 28, 2023

  The collaboration with Koen runs very smooth and in a professional manner. He knows his trade and can (within de borders of the system) make the requested changes.

  Creëer een online avontuur met jou als winnaar!

  Klaar voor je online avontuur?

  © 2024 Webmatic - Alle rechten voorbehouden
  gebouwd door Webmatic