PowerPack Beaver Addons: impact op laadsnelheid van deze website

PowerPack Beaver Addons: impact op laadsnelheid van deze website

PowerPack is een uitgebreide add-on voor Beaver Builder. Met deze uitbreiding krijg je de beschikking over veel coole modules waarmee je uiteindelijk sneller je website kan afwerken. Betekent het toevoegen van al dat codegeweld ook dat de laadsnelheid van je website slechter wordt?

Ik heb lang de boot afgehouden met het gebruiken van nog een extra plugin zoals Powerpack Beaver Addons. Ik heb mijn deel van de negatieve ervaringen met het gebruik van deze all-you-can-eat tools voor webdesign, vooral de impact die al die code kan hebben op je laadsnelheid.

Enkele jaren geleden runde ik een WooCommerce webwinkel die gebouwd was op een theme dat nog altijd zeer populair is op Themeforest. Telkens wanneer WooCommerce met een update kwam duurde het weken en weken voordat de ontwikkelaar van het theme besliste dat het tijd werd om het theme compatibel te maken. Meer wel dan niet was het updaten van het theme een calvarietocht doordat alle functionaliteit moest gecheckt worden. Meer dan eens gebeurde het dat delen niet meer werkte.

Ik geef de schuld aan de gigantische codebase die zulke thema’s met zich meebrengen. Ze willen alles doen en hebben dus zoveel functionaliteit die je niet nodig hebt, maar is er toch al. Of je het nu wilt of niet, het heeft ook een impact op de laadsnelheid van je website. Laadsnelheid moet een heilige grond zijn voor elke webdesigner. Het moet een van de dingen die je altijd in gedachten hebt als je een website aan het bouwen bent.

Dus heb ik net besloten om zo’n all-you-can-eat buffet op de Beaver Builder te installeren. Hoe gaat het om met de laadsnelheid? Heeft PowerPack een meetbare impact op mijn laadsnelheid? Met andere woorden, wordt mijn website langzamer bediend aan onze bezoekers?

Dit is geen wetenschappelijke test, maar ik heb een paar load speed tests uitgevoerd op onze homepage: voor, na het installeren van de plugin en na het toevoegen van een module aan de pagina.

Wilt u het antwoord op voorhand weten? Op deze site en met onze bijzondere hosting setup had PowerPack geen impact! Het is niet wat ik had verwacht, om eerlijk te zijn.

Hier volgen de scores van de Pingdom Website Speed Test. Deze gegevens worden tevens ondersteund door extra data van Google Pagespeed en GTMetrix.

Pagespeed to start with

PowerPack Beaver Addons: impact op laadsnelheid van deze website 1

Pagespeed after installing the plugin

PowerPack Beaver Addons: impact op laadsnelheid van deze website 2

alle standaardwaarden aangevinkt: alle modules en uitbreidingen zijn geactiveerd.

Pagespeed after adding one simple module to the page

PowerPack Beaver Addons: impact op laadsnelheid van deze website 3

Conclusie

Je kan zelf zien dat het toevoegen van PowerPack aan deze website geen invloed heeft gehad op de prestaties.
Ik weet niet hoe deze plugin binnenin werkt, en ik weet nog niet hoe het uitpakt als je deze plugin uitgebreider gebruikt op een website, maar om te beginnen zijn dit bemoedigende resultaten!

Ik weet zeker dat ik PowerPack Beaver Addons meer en meer ga gebruiken omdat het een enorme tijdbesparing is bij het bouwen van een website. Zoals alle dingen die te maken hebben met Beaver Builder, is het gemakkelijk om dingen aan te passen en aan te passen zoals u wilt, zonder al te veel CSS bloat.

Gebruik jij PowerPack en heeft het invloed op je laadsnelheid? Laat het me weten in de commentaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Webmatic - Alle rechten voorbehouden