Website Onderhoud: belangrijk voor een succesvolle website!

Website onderhoud: belangrijk voor een succesvolle website!

Net als met je tuin of auto heeft ook je website regelmatig onderhoud nodig om in topvorm te blijven! Je tuin wordt overwoekerd door onkruid, de motor van de auto gaat kapot door een gebrek aan olie, de verkoopknoppen op je website doen het niet meer, of nog erger, je website wordt gehackt.

Een website kan je niet gewoon online zetten en dan vergeten.

Je website is software, en software evolueert: nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd, beveiligingslekken worden gedicht. Het is belangrijk dat je up-to-date blijft met de laatste nieuwe versies.
Je beseft het niet, maar het kan zo maar zijn dat zonder onderhoud je gewoon geld en moeite verkwist:

 • Wat als je contactformulier, zonder dat je het weet, al wekenlang niets meer doorstuurt naar je mailbox?
 • Wat als je bezoekers niet begrijpen waarom je website plots zo langzaam laadt en gewoon wegklikken?
 • Wat als jij niet weet dat je website al 2 dagen offline is?

[socialpug_tweet tweet=”Test jij regelmatig het contactformulier op je website? Het zou zomaar kunnen dat het niet werkt. #WordPressOnderhoud”]

Het onderhouden van je website heeft zijn voordelen.

Door het actief onderhouden van je website zorg je ervoor dat je website altijd in topvorm presteert!

Jij wilt toch ook niet onnodig lang wachten voordat de website die je wilt bezoeken geladen is? Wat als die website weeral eens offline is? Wat als je geen antwoord krijgt op de vragen die je gesteld hebt via de chat.

Deze slechte ervaringen van je bezoekers kunnen een rechtstreeks gevolg zijn van het feit dat jij je website niet altijd test en opvolgt. Dingen gebeuren in het leven, zo gebeuren helaas ook dingen in de softwarewereld. Het woordje ‘bug’ is niet voor niets uitgevonden.

De groei van je website, de voortdurende opvolging van de prestaties, de veranderingen aan de inhoud, allemaal zijn ze afhankelijk van het feit dat jij ervoor zorgt dat je website altijd up-to-date is, week na week, maand na maand.

Wij kunnen jou helpen!

Webmatic heeft WordPress onderhoudsplannen voor elk niveau. Ben je een kleinere website met ‘voorlopig’ weinig bezoekers of ben je een gevestigde waarde online, wij kunnen jou een meerwaarde bieden met onze onderhoudsplannen.

Met een duidelijk plan onderhouden wij elke website en houden we bij waar de eventuele pijnpunten liggen. Als er zich toch eens een probleem voordoet maken we automatisch een support ticket aan en zorgen we dat het probleem zo vlug mogelijk afgehandeld wordt. Jij krijgt maandelijks een overzichtsrapport van de werkzaamheden in de mailbox.

Opgelet voor de valkuilen bij het zelf onderhouden van je website!

Tenzij je echt weet waar je mee bezig bent, blijft het doe-het-zelf onderhoud een recept voor mogelijk ongelukken. Ga je altijd consequent tijd vrijmaken om het onderhoud te doen? Ga je bijhouden wat je allemaal aan onderhoud doet? Want stel je voor dat na 2 weken plots een bepaald detail van je website problemen geeft, ga jij het nog kunnen relateren aan die update van 14 dagen geleden?

Ga jij geen commentaar op je berichten verliezen, orders in je online winkel doen verdwijnen als je die backup, die je ooit eens gemaakt hebt, wilt terugzetten op je live website?

Verder moet jij je natuurlijk ook nog kunnen concentreren op de dingen die je business echt doen groeien.

Opgelet voor de valkuilen wanneer je zelf je website onderhoudt

Opgelet voor de valkuilen wanneer je zelf je website onderhoudt

Een website herstellen kan je meer kosten dan het regelmatig onderhouden

Vergelijk het met het aangaan van een verzekering. Het kan zijn dat je nooit met je auto een ongeluk gaat veroorzaken. Maar wat als het toch gebeurt? Gerelateerd aan je website geraak je zo misschien wel leuke reviews kwijt op je website, zijn de orders en bijbehorende facturen van de laatste week spoorloos, kan jij een volle dag aan de slag om alles te herstellen (als je het al hersteld krijgt) enz…

[socialpug_tweet tweet=”Een website herstellen kan je uiteindelijk meer kosten dan het regelmatig laten onderhouden door een professional. #WordPressOnderhoud”]

Waarom niet de hulp inroepen van een echte professional?

Waarom zou jij je tijd niet steken in wat jij het beste kan en laat ons het werk doen wat wij het beste kunnen. Zou je aan een rechtszaak durven beginnen zonder advocaat? Waarom zou je dan wel je website zelf gaan onderhouden als je geen webdeveloper bent?

Een website professioneel onderhouden is nu eenmaal niet zo eenvoudig als het lijkt. Door iemand als ons in te schakelen verzeker jij je tegen het potentieel verlies als gevolg van een slecht onderhouden website.

Heb je interesse? Neem dan zeker een kijkje bij onze WordPress onderhoudsplannen.

Misschien ben je als aanvulling ook op zoek naar een bijpassende hosting voor je website? Wij bieden hosting aan op een VPS (Virtual Private Server) met uniek IP-adres en tal van andere voordelen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Onze klanten aan het woord

  4.7
  Gebaseerd op 19 reviews
  Christophe Bollaers
  november 3, 2023

  Zeer tevreden over webmatic. Leuke samenwerking met Koen. Hij denkt mee en zit vol leuke ideeën. Een aanrader voor iedereen.

  Jan Vandaele
  oktober 5, 2023

  Prima uitwerking, oplossingsgericht en steeds bereikbaar. Zeer angename ervaring.

  luc Buntinx
  juni 28, 2023

  The collaboration with Koen runs very smooth and in a professional manner. He knows his trade and can (within de borders of the system) make the requested changes.

  Creëer een online avontuur met jou als winnaar!

  Klaar voor je online avontuur?

  © 2024 Webmatic - Alle rechten voorbehouden
  gebouwd door Webmatic