10 concrete actiepunten om eigenhandig jouw website hoger te ranken

10 concrete actiepunten om eigenhandig jouw website hoger te ranken

Je hoeft geen SEO-expert te zijn of volledig afhankelijk te zijn van online marketing om meer bezoek te krijgen op je website. Schrijf je in voor onze ‘Rank je Website’ en ontvang GRATIS 10 dagen lang elke dag een zeer concreet en haalbaar actiepunt in de mailbox.

Wat is het?

Dit is een 10-daagse doe-het-zelf campagne waarmee ook jij je website meer zichtbaarheid kan geven. Kan je 10 dagen lang elke dag 15 tot maximaal 30 minuten vrijmaken om je website te groeien? Schrijf je dan in voor onze tips. Het is volledig gratis. Door het toepassen van onze tips zal jouw website hoger gaan ranken in de zoekmachineresultaten. Een hogere ranking betekent automatisch meer gericht bezoek.

Heb je even geen tijd, zet de opdrachten opzij en pak ze terug op wanneer je er ruimte voor hebt.

Weet dat door het uitvoeren van deze 10 acties jij al meer doet voor de zichtbaarheid van je website dan 80% van je concurrenten.

Wat gaan we concreet doen?

Wij gaan samen een aantal must-have links naar jouw website bouwen.
Links naar jouw website noemt men ook backlinks. Backlinks zijn voor zoekmachines een belangrijke factor in het bepalen van hoeveel jouw website waard is, hoe hoog het kan getoond worden in zoekmachineresultaten.

Wij gaan hier aan de slag met backlinks die stuk voor stuk een meerwaarde betekenen voor je website. Het zijn gemakkelijke ‘winnaars’ die door velen niet benut worden omdat ze het belang er niet van inzien. Wij wel!

Als laatste tip doen we ook een eenvoudige strategie uit de doeken waar jij zelf de grenzen kan bepalen van het aantal links dat je gaat bouwen.

Kan ik iets doen ter voorbereiding?

Hoewel niet absoluut nodig, het is een goed idee om op voorhand volgende dingen ter beschikking te hebben:

 • Een aantal mooie afbeeldingen (waaronder eentje van je logo), kant en klaar op je harde schijf.
 • De adressen van de sociale media die je gebruikt, klaar om te kopiëren/plakken
 • Verschillende tekstjes van enkele regels: voorstelling van jezelf (of bedrijf), voorstelling van de dingen die je doet, … Het is belangrijk dat je niet steeds juist dezelfde tekst gebruikt. In grote lijnen natuurlijk wel, maar verwissel de woorden eens van plaats, gebruik een synoniem, enz…
10 onmiddellijk toepasbare tips om je website hoger te ranken in de zoekresultaten #seo Click to Tweet

Welke resultaten mag ik verwachten?

Je mag verwachten dat jouw website voor een aantal zoektermen hoger zal gaan ranken in de zoekresultaten. Kom je hiermee op pagina 1? Allicht niet, maar wie weet! Het hangt ook af van hoe sterk je concurrentie is.

Verwacht ook geen resultaten van vandaag op morgen. Dat is niet hoe dit werkt. Als je bezig bent met SEO (zoekmachineoptimalisatie), dan praat je niet over dagen, maar over weken en zelfs over maanden. Zie dit als een reden om zo vlug mogelijk met deze campagne van start te gaan. Binnen afzienbare tijd ga jij de vruchten plukken.

Hoe weet ik of ik resultaat boek met deze actie?

Simpelweg door het meten van de prestaties van je website. Zo kan je duidelijk zien welke impact ons 10-daags actieplan heeft op je website.

Meet je nog geen prestaties? Geen probleem, het uiteindelijke resultaat zal er evenzeer zijn, alleen maken de harde cijfers (aantal bezoekers enz…) het geheel een stuk duidelijker.

Zijn er nog andere dingen die bijdragen aan het succes van mijn website?

Jouw backlinkportfolio, dat we met deze actie wat ruimer gaan maken, is slechts één aspect in het succesvol maken van jouw online project.

Een greep uit wat er allemaal belangrijk is:

 • Headings, metatags, keywords, …
 • De juiste communicatie naar het juiste doelpubliek
 • Branding en uiterlijk
 • Structuur van de website, interne links en gebruiksvriendelijkheid.
 • Implementatie van website analytics
 • Lead Generation: laat je bezoekers niet vertrekken zonder dat jij iets probeert vast te krijgen
 • Online bekendheid: sociale media, je eigen community starten, bloggen enz…
 • En nog veel meer…

Link per link gaan we samen de zoekmachine-ranking beklimmen! Schrijf je nu gratis en voor niets in voor de doe-het-zelf tiendaagse ‘Rank je Website’.

Wat heb je te verliezen? Niets toch!
Wat heb je te winnen? Levenslang meer bezoek voor je website.

Vragen of opmerkingen? Stel ze gerust in de reacties onderaan deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Webmatic - Alle rechten voorbehouden

10 CONCRETE ACTIEPUNTEN OM JE
WEBSITE HOGER TE RANKEN

Leadgen - 10 concrete actiepunten